THE BEAUTY OF MILOS

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Μήλος κατοικείται από την 8η χιλιετία π.Χ. και έχει τόσα πολλά μυστικά να ανακαλύψεις! Διαθέτει πάνω από 70 μαγευτικές παραλίες, με χρωματισμούς από λαμπερή λευκή έως εντυπωσιακή μαύρη, κόκκινη και γκρίζα άμμο απλωμένη σε όλο το νησί με τη θάλασσα σε σμαραγδί και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις που μαγεύουν το μάτι! Έχετε την ευκαιρία και την ευελιξία να τα δείτε όλα με τη Milos Boat Charters!

adamantas-port-thumbnail

ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ

Ο Αδάμαντας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, το οποίο, σε συνδυασμό με την εξόρυξη διαφόρων μετάλλων, βοήθησε στα αρχαία χρόνια στην ανάπτυξη της Μήλου.

Agia Kiriaki

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η παραλία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Μήλου. Λόγω των κρυστάλλινων νερών και του άγριου βραχώδους τοπίου της, η Αγία Κυριακή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μήλου.

gerakas-beach-thumbnail

ΓΕΡΑΚΑΣ

Ο κόλπος του Γέρακα, στη νότια ακτή της Μήλου, έχει σμαραγδένια νερά και περιβάλλεται από υπέροχους φυσικούς λευκούς βράχους. Η περιοχή φημίζεται για τις ογκώδεις αμμοτσουλήθρες που προκαλούνται από τον περλίτη και είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφη.

gerontas-beach-thumbnail

ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Η παραλία του Γέροντα βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Μήλου. Είναι ένα παρθένο, κρυμμένο στολίδι με εκπληκτική φυσική λαμπρότητα. Θεωρείται ως μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στη νότια ακτή του νησιού.

cave-of-sykia-thumbnail

ΣΥΚΙΑ

Η Συκιά είναι μια από τις ομορφότερες θαλάσσιες σπηλιές της Μήλου. Το Σπήλαιο Συκιάς κάποτε ήταν εντελώς καλυμμένο, αλλά κάποια στιγμή στο παρελθόν κατέρρευσε η οροφή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική σπηλιά με ανοιχτή κορυφή που δείχνει τον γαλάζιο ουρανό του Αιγαίου.

kleftiko-thumbnail

ΚΛΕΦΤΙΚΟ

Το Κλέφτικο είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τους κατάλευκούς σχηματισμούς βράχων και τις σπηλιές του. Το Κλέφτικο, που μεταφράζεται χονδρικά ως «Η φωλιά των ληστών»

triades-beach-thumbnail

ΤΡΙΑΔΕΣ

Οι Τριάδες είναι τρεις αμμουδιές με λεπτή κίτρινη άμμο και κρυστάλλινα ρηχά γαλάζια νερά. Ο δρόμος για τις Τριάδες είναι δύσκολος, με λακκούβες και διάσπαρτους βράχους.

thiorichia-beach-thumbnail

ΘΕΙΟΡΥΧΕΙΑ

Ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο θείου, στην παραλία Παλιόρεμα της Μήλου είναι γνωστό ως Θειορυχεία. Το ορυχείο παρήγαγε τεράστιες ποσότητες θείου και άλλων ορυκτών μέχρι τα μέσα του εικοστού αιώνα, όταν έκλεισε τη λειτουργία του. 

sarakiniko-beach-thumbnail

ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ

Η παραλία Σαρακίνικο είναι μια πολύ γνωστή παραλία της Μήλου, που πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές που τη χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο. Το καταγάλανο νερό και τα καλυμμένα με «πούδρα» λευκά ηφαιστειακά πετρώματα, κάνουν το τοπίο να μοιάζει με την επιφάνεια του φεγγαριού.

tsigrado-beach-thumbnail

ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ

Η παραλία Τσιγκράδο, που βρίσκεται ανάμεσα σε βράχους στη νότια ακτή του νησιού, είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του. Μια όμορφη, απομακρυσμένη παραλία που περιβάλλεται από απότομα βράχιασπήλαιακαταγάλανα νερά και λευκή άμμο με διάσπαρτα βότσαλα.

firiplaka-beach-thumnabail

Φυριπλάκα

Η παραλία Φυριπλάκα βρίσκεται στη νότια ακτή της Μήλου. Είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Είναι γνωστή για τη μεγάλη έκταση με αστραφτερή λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και τις εκπληκτικές βραχώδεις εκβολές της.

ΚΙΜΩΛΟΣ

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό ηφαιστειακό νησί πολύ κοντά στις ακτές της Μήλου. Η Κίμωλος ήταν κάποτε μέρος της Μήλου, αλλά χωρίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ. από έναν μεγάλο σεισμό. Το όνομά της προέρχεται από την ιστορία της ως πόλη εξόρυξης κιμωλίας. 

polyaigos-island-thumbnail

ΠΟΛΥΑΙΓΟΣ

Η Πολύαιγος, το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου, είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο. Η Πολύαιγος βρίσκεται κοντά στη Μήλο και την Κίμωλο. Είναι ιδιοκτησία της κοινότητας Κιμώλου. 

papafragkas-beach-thumbnail

ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ

Ο Παπάφραγκας είναι μια μικρή παραλία στη βόρεια πλευρά της Μήλου. Τρία μαγευτικά κανάλια που καταλήγουν στη θάλασσα περνούν μέσα από βράχους, σχηματίζοντας σπηλιές και καμάρες που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι.

BOOK NOW